SAKARYA / KARASU - Karasu İmam Hatip Ortaokulu

Karasu İmam Hatip Ortaokulu

Kabakoz Mahallesi 842 Nolu Sokak No1 Karasu SAKARYA
Vizyon
Karasu İmam Hatip Ortaokulu olarak vizyonumuz milli ve manevi duyguların ışığı altında başarılı ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa sahip çıkan; öğretmeye istekli, öğrenmeyi öğrenen, mesleğini seven kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren; sorunlar karşısında dimdik ayakta durarak çözüm üretebilen; ailesine, ülkesine ve topluma faydalı nesiller yetiştiren; sorumluluklarının bilincinde dini, milli ve ahlaki değerlere sahip kendisine ve başkalarına saygılı, hoşgörü sahibi başarılı bireyler yetiştirmektir.
LGS sınavında ilçe 1.,2.,3. aynı anda çıkaran ender okullardan biridir.
Ulaşım
İlçe merkezine yakın olduğundan yürüme , özel servis ve arabalarla yapılmaktadır.
Özel servis araçları ile her mahalleden ulaşım sağlanmakta.
Kabakoz Mahallesi 842 Nolu Sokak No:1 Karasu SAKARYA
İlçe Merkezinde
Okulun Sınav Başarı Durumu
İlçemizde okulumuz mezun vermeye başladığından itibaren her yıl akademik başarılarıyla adından söz ettirmeyi başarmıştır.
%24.6
Okulumuzda tam 24 spor branş dalında sportif etkinlikler düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 bilim fuarımızı Ekim ayında yaptık. TÜBİTAK 2204-B katılıyoruz. TEKNOFEST insanlık yararına dalında çalışılan projemiz ile katılıyoruz. Tubitak matematik olimpiyatlarına 10 öğrenci ile katıldık.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda TÜBİTAK,TEKNOFEST Proje çalışmaları devam etmektedir. Oku-Yorum Projesi, Bir al yedi oku Projeleri devam etmektedir.